Lufthansa ostvaruje boom u zračnoj luci Muenchen

BOOM prometa u zračnoj luci Muenchen: Lufthansa će do kraja godine sa svog drugog hub-a prevesti više putnika nego što je bilo planirano.

Prema sadašnjim kretanjima Lufthansa će premašiti prognoziranu stopu rasta od 11% u putničkom prometu do tri posto. Isto vrijedi i za broj slijetanja i uzlijetanja, za koje je Lufthansa do kraja 2004. godine predviđala stopu rasta od oko 7%. S ovim će rezultatom predviđani rast od 18,6 mil. putnika i 260.000 letova biti još veći.

"Pozitivni pokazatelji potvrđuju zadovoljstvo naših klijenata. Naša ponuda letova iz Muenchena i Terminal 2 izuzetno su dobro prihvaćeni. Terminal 2 je već danas priča uspjeha", izjavio je Karl-Ulrich Garnadt, povjerenik koncerna i hub-manager u zračnoj luci Muenchen.

Pozitivne prognoze temelje se na iznadprosječno dobrim pokazateljima iz rujna. Samo u rujnu  Lufthansa je naime zabilježila najveći broj putnika u povijesti Lufthanse u zračnoj luci Muenchen. Tako je u rujnu 1,8 mil. putnika koristilo Terminal 2 kao odredište za godišnje odmore ili poslovna

Tekst se nastavlja ispod oglasa
putovanja. U istom je razdoblju otpremljeno 23.400 letova, a najfrekventniji je bio 20. rujan sa 66.000 putnika i 814 letova. Automati za check-in također se sve češće koriste. U rujnu je ove automate koristilo 133.000 putnika, što je 3% više nego u istom mjesecu prošle godine.

Nakon prošlogodišnjeg otvorenja Terminala 2, kao baze Lufthansinog huba u Muenchenu, ovaj se terminal smatra najmodernijim terminalom u Europi.

Terminal 2 koriste isključivo Lufthansa, članice saveza Star Alliance i regionalni partneri. Izgradnju Terminala 2 financirala je Lufthansa u
suradnji sa zračnom lukom Muenchen. Dolazeći Lufthansin zimski red letenja predviđa s Terminala 2 ukupno 2.250 tjednih letova prema 94 destinacije u 38 zemalja diljem svijeta. Novost su interkontinentalni letovi prema Bangkoku sa priključnim letovima do Saigona i Kuala Lumpura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara