Luka Bebić u središtu diplomatskog skandala u Kotoru

Luka Bebić u središtu diplomatskog skandala u Kotoru

MARIJA ĆATOVIĆ, gradonačelnica Kotora, nije se danas susrela s predsjednikom Sabora Lukom Bebićem. Naime, Bebić se već dva dana nalazi u Crnoj Gori u službenom posjetu, a prema utvrđenom protokolu danas se nalazio u Kotoru gdje je na vlasti predstavnica hrvatske manjine u Crnoj Gori, Marija Ćatović.

Luka Bebić u službenoj posjeti Crnoj Gori razgovora o svemu osim o problemima

No, gradonačelnica se nije uspjela sresti s Bebićem, a iz kabineta gradonačelnice izašlo je kratko priopćenje u kojem stoji kako nisu bili službeno obaviješteni od strane protokola Skupštine Crne Gore, te da susret nije bio moguć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bebić koji je danas u Kotoru bio u Regionalnom zavodu za zaštitu spomenika kulture, susreo i s predstavnicima hrvatske manjine, govorio je o statusu Hrvata u toj zemlji, te pohvalio susjednu zemlju za odnos prema manjinama.

"Potvrdili smo kako Crna Gora i Hrvatska žele napraviti zajednički program za boljitak stanovnika i nacionalnih manjina u Boki”, kazao je Bebić u izjavi za crnogorske medije, no prema izvještaju s terena nije mu bilo čudno da se tokom današnjeg dana susreo s gradonačelnicom koja je upravo predstavnik hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori.

M.M. 
Foto: L.T.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara