Luka Rijeka: Potpisan ugovor za izradu projekta terminala Škrljevo

 Foto: wikimedia.org

UPRAVA Luke Rijeka d.d. potpisala je u utorak, 03.09.2013. godine Ugovor za izradu projektne dokumentacije za izgradnju infrastrukture i suprastrukture na lučkom pozadinskom terminalu Škrljevo. Ugovor je potpisan s arhitektonskim projektnim uredom Randić i suradnici d.o.o. iz Zagreba, koji je posao dobio na javnom natječaju raspisanom u lipnju 2013. godine.

Ukupna cijena ugovorenog posla iznosi 4,845 milijuna kuna, a rok izrade projektne dokumentacije je 300 dana. Cjelovit paket potrebne dokumentacije bit će rađen po pojedinim fazama projekta pa će se na taj način omogućiti ishođenje uporabnih dozvola i fazno puštanje u pogon pojedinih dijelova projekta.
 
U dokumentaciji će biti projektirana gradnja pozadinskog kontejnerskog terminala, rekonstrukcija postojećih kolnih i manipulativnih površina, rekonstrukcija postojeće i gradnja nove infrastrukture, formiranje novih operativnih platoa, gradnja novih i rekonstrukcija postojećih skladišnih kapaciteta, gradnja nadstrešnica za skladištenje i manipulaciju robom, gradnja upravne zgrade, sadržaja za zaposlenike, ulazne građevine te svi ostali potrebni prateći sadržaji.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Planirana ukupna vrijednost investicije na Terminalu Škrljevo iznosi preko 40 milijuna eura, a ovim Ugovorom učinjen je novi korak u modernizaciji lučkog pozadinskog terminala na Škrljevu koji će značajno povećati kapacitete luke Rijeka, osobito u kontejnerskom prometu.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara