M. Granić: DC će na izbore samostalno i očekuje 10 posto glasova

"DC SE SPREMA samostalno izlaći na izbore i očekuje da će osvojiti 10 posto glasova, a spreman je i na poslijeizbornu suradnju sa strankama centra", izjavio je za Hinu predsjednik stranke Mate Granić u povodu 2. izborne stranačke konvencije koja će se održati u subotu 5. travnja.

Na konvenciji će biti izabrano stranačko vodstvo, usvojen novi statut, te politička i programska deklaracija pod nazivom "Hrvatska-razvijena europska država", naveo je.

Birat će se predsjednik i zamjenik predsjednika, za koje postoji po jedan kandidat, za četiri potpredsjednička mjesta kandidira devet kandidata, a za pet mjesta članova stranačkog predsjedništva podneseno je deset kandidatura. Također će se birati 40 članova Glavnog odbora, dok su 42 člana već izabrale DC-ove županijske organizacije koje stranačka konvencija treba potvrditi, navodi Granić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodao je da će biti izabrani članovi Nadzornog odbora i Časnog suda, usvajanje novog stranačkog statuta koji daje puno veće ovlasti Glavnom odboru DC-a.

Na konvenciji će, dodao je, biti riječi i o aktualnom političkom trenutku i stranačkim pripremama za predstojeće izbore.

(Hina) dm sšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara