M. Mesić: Nisam se potukao, već sam fizički napadnut

PROČELNIK zagrebačkog Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša i član Poglavarstva Miljenko Mesić izjavio je danas novinarima da se u uredu zagrebačke gradonačelnice nije potukao s Zdravkom Mamićem, već da ga je Mamić fizički napao i to za vrijeme dok je obavljao službenu dužnost.

Na "dvoboj" me je u svoj ured telefonski osobno pozvala gradonačelnica Vlasta Pavić, zahtijevajući obrazloženje zašto je urbanistički tim Zavoda dao negativno mišljenje za projekt gradnje dvaju nebodera čiji je investitor Zdravko Mamić, izjavio je M. Mesić.

Naveo je da Mamić na lokaciji Lučićeva-Humboltova-Vukovarska namjerava izgraditi dva nebodera od 15 i 21 kat, iako GUP za taj prostor predviđa gradnju do osam katova, te obveznu provedbu javnog urbanističko-arhitektonskog natječaja.

Ustvrdio je da je "dvoboj" u Poglavarstvu bio insceniran, jer je Mamiću, također na zahtjev gradonačelnice, već jedanput razjašnjen stručni stav urbanističkog tima.

Zamoljen da komentira optužbe da je od Mamića i još nekih investitora tražio mito, odgovorio je da na objede ne odgovora.

Novinarima je podijelio i pismo njemačkog veleposlanika upućeno gradonačelnici, a u kojem se navodi da je veleposlanstvo, u čijoj bi se neposrednoj blizini neboderi trebali graditi, zatečeno, jer bi visina nebodera bila daleko viša od one koja je njima (kao susjedima) ranije bila prikazana.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić oglasila se danas priopćenjem u kojem ističe da je od Mesića očekivala trenutnu ostavku, a kako se to nije dogodilo izražava sigurnost da će njegovo razrješenje pokrenuti HNS. Navela je da je "M. Mesić poznat kao konfliktna osoba".

Klub gradskih zastupnika HNS-a danas je jednoglasno podržao odluku Izvršnog odbora stranke da se Mesića radi nedoličnog ponašanja smjeni s dužnosti člana poglavarstva i pročelnika gradskog Zavoda. O njegovoj smjeni na prijedlog gradonačelnice odlučivat će gradska skupština.

Mesić je na čelu Zavoda od siječnja 2002. Prije članstva u HNS-u bio je član Hrvatskih nezavisnih demokrata.

Rekao je da ostaje u HNS-u i da će dokazati da je samo branio svoj dignitet.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara