M. Rožić: Sutra će biti usuglašena deklaracija o ulasku u EU

MIROSLAV ROŽIĆ, član radne skupine Vlade RH i Hrvatskog sabora za usuglašavanje dokumenata kojima će Sabor deklarirati potporu priključenju EU, izrazio je danas uvjerenje da će ta skupina sutra usuglasiti saborsku deklaraciju koja će načelno poduprijeti ulazak Hrvatske u Europsku uniju.

"Vjerujem da ćemo to sutra učiniti", rekao je Rožić novinarima, napomenuvši kako to danas nije učinjeno jer članovi radne skupine nisu bili zadovoljni tekstom dokumenta koji su preko vikenda pripremile stručne službe Ministarstva europskih integracija.

"Površnim uvidom utvrdili smo da je riječ o rezancima iz rezolucija različitih stranaka", kazao je Rožić.

Radna skupina zadužila je zato državnu tajnicu Ministarstva europskih integracija Mariju Pejčinović da na temelju iznesenih primjedaba sastavi konzistentan prijedlog deklaracije i stilski ga dotjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Miroslav Rožić također je potvrdio kako je realno očekivati da će se tekst tog dokumenta ovaj tjedan naći pred Hrvatskim saborom, kao i tekst zajedničke izjave o suradnji Vlade i Sabora u procesu pristupanja EU.

Ciljevi pregovora trebali bi, pak, biti sadržani u saborskoj rezoluciji koju bi na temelju rasprave o svih pet pristiglih rezolucija trebao izraditi Nacionalni odbor.

Definiranje djelokruga i sastava tog odbora pri kraju je, a odluka o tome sutra bi trebala biti spremna za raspravu u strankama.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara