M. Žagar najavio osnivanje nove političke stranke

BIVŠI predsjednik zagrebačkog HNSa Mislav Žagar, koji je nedavno sa skupinom istomišljenika istupio iz HNSa, najavio je danas osnivanje nove političke stranke na temeljima izvornog narodnjaštva i demokršćanske opcije.

Nova će stranka svoje djelovanje u početku koncentrirati na Grad Zagreb, a postupno će se širiti na sve hrvatske županije i neće biti elitistička stranka kakav je HNS koji vodi Vesna Pusić rekao je Žagar na današnjoj konferenciji za novinare.

Dodao je da će s nazivom nove političke stranke izaći u javnost za desetak dana nakon što bude dovršen stranački program i predan službeni zahtjev za registraciju stranke u Ministarstvu pravosuđa.

Po njegovim riječima opcija narodnjaštva u Zagrebu je vrlo snažna i građane treba potaknuti da za nju glasuju, rekao je žagar dodajući da je HNS tu opciju napustio i da mu zato rejting u Zagrebu pada iz godine u godinu .
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zagrebačkoj Gradskoj skupštini nova se stranka neće svrstavati ni uz vladajuću koaliciju, ni uz oporbu, nego će podržavati projekte od interesa za Grad Zagreb i njegove građane.

Apelirao je na SDP da ne podliježe pritiscima za smjenom bivših članova HNS-a u Gradskom poglavarstvu, upravnim vijećima i nadzornim odborima, nego da se to pitanje rješava "transparentno i pošteno".

Žagar je odgovarajući na novinarski upit rekao da je prema njegovim podacima HNS do sada napustilo više od 500 članova.

Bivši potpredsjednik zagrebačkog HNS-a Krešimir Franjić je osvrćući se na najavljeni štrajk u gradskim poduzećima ocijenio da su sindikalni zahtjevi za povećanjem plaća od 17 posto nerealni, ali da bi povećanje od pet do šest posto moglo biti prihvatljivo. Grad bi, prema sindikalnim zahtjevima, kupovanje socijalnog mira "koštalo oko 100 milijuna kuna", rekao je Franjić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara