MACSHANE OBEĆAO DALJNJUU POTPORU BRTANIJE BiH

Britanski ministar za europska pitanja Denis MacShane obećao je u četvrtak predstavnicima vlasti Bosne i Hercegovine punu potporu u naporima te zemlje da se približi Europskoj uniji ali je istodobno istaknuo kako će konačni rezultat ipak ovisiti isključivo o spremnosti i sposobnosti za provedbu nužnih reformi.

MacShane je u BiH boravio na kraju svoje regionalne turneje tijekom koje je posjetio Zagreb, Skoplje, Prištinu i Beograd a u Sarajevu je razgovarao s premijerom Adnanom Terzićem, šefom bosanskohercegovačke diplomacije Mladenom Ivanićem te s ministrom obrane Nikolom Radovanovićem.

"Želim pozdraviti solidan napredak što ga je BiH ostvarila u izgradnji državnih tijela vlasti, posebice u oblasti obrane", izjavio je MacShane novinarima nakon susreta s Radovanovićem istaknuvši pri tom kako nema dvojbe da je BiH na putu ka euroatlantskim integracijama što Velika Britanija svakako podupire.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"BiH svakako pripada tom (europskom) klubu i ja se nadam da će mu se pridružiti što prije", kazao je britanski ministar.

On je istodobno upozorio kako put ka Uniji ne treba promatrati kao "šetnju na plaži" nego kao ozbiljan i težak proces u kojemu treba puno toga napraviti.

(Hina) xrm ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara