Mafijaški obračun u Zagrebu: Zapaljen Kužeov auto

NEPOZNATI počinitelji noćas su kroz razbijeni prozor "Fiat Punta" u vlasništvu 26-godišnjeg sina Josipa Kužea, kojim se služi trener Dinama, ubacili zapaljivu smjesu. Automobil je u potpunosti izgorio.

Zagrebačka policija priopćila je da je noćas u 0,50 sati automobil zagrebačkih registarskih oznaka zapaljen na parkiralištu u blizini Ilirskog trga na Gornjem gradu. Automobil je u potpunosti izgorio, a rezultati policijskog očevida pokazali su da je požar podmetnut.

Tijekom požara oštećen je i osobni automobil "Golf "zagrebačkih registarskih oznaka koji je bio parkiran u blizini "Fiata". Automobilu je nagorio prednji lijevi dio.

Zamjenik načelnika Policijske uprave zagrebačke Dubravko Novak na poslijepodnevnoj izvanrednoj konferenciji za novinare kazao je da je Kuže u razgovoru s policijom izjavio kako se on koristio automobilom te da nije imao nikakvih naznaka ni prijetnji da bi se nešto tako moglo dogoditi.

Osim toga rekao je da se ne osjeća ugroženim, a nakon obavijesnog razgovara otišao je na pripreme kluba.

Na pitanje novinara ima li policija informaciju o tome gdje su u trenutku podmetanja požara bili Josip Kuže i njegov sin, Novak je odgovorio kako je Kuže bio vjerojatno kod kuće, a da nema informacija gdje mu je bio sin.

Novinare je zanimalo i to dovodi li policija noćašnji slučaj u vezu sa sličnim slučajem kada je svojedobno zapaljen automobil nedavno ubijenog nogometnog menadžera Dine Pokrovca.

Zamjenik načelnika PU zagrebačke rekao je kako je o tome teško govoriti no da su ti slučajevi svakako povezani te da će noćašnji slučaj sigurno biti "kockica" u mozaiku koji će policiji pomoći otkriti počinitelje.

Iako je automobil registarskih oznaka ZG 1417-BA prijavljen na Kužeova 26-godišnjeg sina Marka, njim se koristi isključivo Kuže stariji pa se slučaj dovodi u vezu s ubojstvom Pokrovca.

Pretpostavlja se da je automobil na Ilirskom trgu ostavio upravo Dinamov trener. Jutarnji list piše da je Punto zapaljen na istovjetan način kao i Pokrovčev Mercedes s 3. na 4. veljače 2004. godine. Iako je Pokrovac tvrdio da se vozilo samo zapalilo, policijsko vještačenje je pokazalo da je požar podmetnut.

Podmetanje požara pod Kužeov automobil, nadomak njegova doma u Jurjevskoj ulici nedvosmislena je poruka za sada jedinom otkrivenom Pokrovčevu dužniku. Jurjevska ulica se ubraja u jednu od elitnijih, nalazi se u blizini Hrvatskog sabora i Sjedišta Vijeća za nacionalnu sigurnost RH. Obitelj Josipa Kužea navodno je napustila kuću.

Siniša Jagodić, zadužen za odnose s javnošću u Dinamu, za Radio Sljeme izjavio je da klub podržava Kužea, a da je na mjerodavnim tijelima da poduzmu radnje iz svoje nadležnosti. Dodao je da će se u Dinamu usredotočiti na drugi dio priprema kako bi momčad spremna dočekala sezonu. Nije želio komentirati povezanost spaljivanja Kužeova automobila s ubojstvom Dine Pokrovca.

Naime, nakon što je Pokrovac ubijen, Kuže je u medije izišao s informacijom da je Pokrovcu bio dužan veliki novac zbog čega je ostao bez kuće i stana. Nakon te izjave spekuliralo se o tome da se Josip Kuže nalazi u opasnosti.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara