Magistra justicija: Dr. Pinocchio Hebrang glavni lik na antikorupcijskim plakatima

Magistra justicija: Dr. Pinocchio Hebrang glavni lik na antikorupcijskim plakatima

MAGISTRA JUSTICIJA justicija pokrenula je akciju postavljanja antikorupcijskih plakata kojima želi skrenuti pozornost na teško stanje u hrvatskom zdravstvu.

U sljedećih nekoliko dana plakati će biti postavljeni na oko pedesetak mjesta diljem Hrvatske. prioćenje udruge Magistra justicija objavljujemo u cjelosti:

"Želimo istaknuti da ovakvu vrstu prosvjeda nismo željeli, na ovakav postupak prisilila nas je bahatost državne birokracije.

Prije ovog prosvjeda pokušali smo svoja prava ishoditi svim raspoloživim institucionalnim sredstvima. Napisali smo više od 200 pisama  i nazvali više od 500 puta nadležna državna tijela i ministarstva. O našim poteškoćama oko dobivanja rješenja za osnivanje ljekarni najprije smo pisali gospođi Jadro, pomoćnici ministra zdravstva, zatim ministru Hebrangu i potpredsjednici Vlade Jadranki Kosor te naposljetku i samom premijeru Sanadaru.

Ništa nismo uspjeli postići!

"Postigli" smo jedino gubitak cijele godine u jalovom prepisivanju s državnom birokracijom.
Za ove prosvjede isključivu krivnju snosi ministar Hebrang koji nije učinio baš ništa da uvede red u korumpirani ljekarnički sustav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministar Hebrang nas je, štoviše, obmanuo jer je prije gotovo dva mjeseca najavio promjenu Pravilnika za otvaranje ljekarni, da bi se na kraju ispostavilo da od toga neće biti baš ništa.
Da u ovo ne bi trebali sumnjati najjasnije, sama za sebe, govori i izjava gđe Katice Vugrinčić, predsjednice Ljekarničke komore, koja je nakon tajnog sastanka predstavnika Komore i ministra Hebranga rekla kako je između ministra i Komore postignut dogovor na "obostrano zadovoljstvo". Promjena još skoro neće biti.
 
Ministra Hebranga ni ovom prigodom nije zasmetala čak ni činjenica da je samo desetak dana prije ovoga tajnog sastanka osobno za medije izjavio kako neće uvažavati mišljenje Ljekarničke komore jer tamo vlada "sukob interesa".

Osim toga, ministar Hebrang postojeće propise i dalje provodi selektivno. Pojedinci mogu otvoriti ljekarnu i za jedan jedini dan. Takav slučaj se dogodio 30 .10. 2004. u Samoboru.
 
Zbog toga smo pokrenuli ovu akciju jer želimo još jedanput upozoriti hrvatsku javnost kako je ovdje riječ o čistom sukobu interesa, klijentalizmu i korupciji u ljekarničkom sustavu."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara