Mahmud Abas spreman da s Izraelom "koordinira" povlačenje iz Gaze

Predsjednik Palestinske samouprave Mahmud Abas rekao je da je spreman "koordinirati" s Izraelom povlačenje iz Gaze koje Ariel Sharon želi izvesti u srpnju, ali želi znati više o izraelskim planovima. L

"Rekao sam predsjedniku Hosniju Mubaraku da je palestinska strana u potpunosti spremna da se s Izraelcima dogovara o postupanju u svezi s tim pitanjem", rekao je nakon razgovora s egipatskim kolegom u Šarm el Šeiku.

"Ali moramo znati gdje smo i kamo kročimo, je li povlačenje povezano s 'mirovnim smjernicama' i je li riječ o potpunom povlačenju", dodao je.

I izraelski premijer koji u srpnju želi početi s evakuacijom 21 židovskog naselja iz Gaze kazao je da je voljan uskladiti djelovanje s palestinskim vlastima kako bi se mogućnost izbijanja novih sukoba ograničila na najmanju moguću mjeru.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izraelska vlada je na svom sastanku u nedjelju odobrila 4,5 milijuna dolara za izgradnju privremenih stambenih jedinica u južnom Izraelu u koje že se smjestiti doseljenici koji se budu povlačili. Vlada je također imenovala odbor koji će se brinuti o pitanjima premještaja doseljenika.

Planirana privremena naselja počet će se graditi već za nekoliko dana, a prema izraelskom radiju nalazit će se u pet ruralnih općina blizu granice Pojasa Gaze.

(Hina) xvrad ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara