Majka naručila ubojstvo kćeri zbog zapadnjačkog načina života

Tekst: Z.J.
Foto: Sofiahayat

MAJKA Britanke muslimanske vjere platila je ubojicu da ubije njenu kćer jer se ponašala neprimjereno vjerskim svjetonazorima svojih roditelja. Djevojka je za plaćenika saznala nakon što joj je sestra poslala sms u kojem ju je upozorila da je majka unajmila plaćenika da je ubije.

Sofia Hayat je rođena 1974. godine u Kentu u muslimanskoj obitelji u kojoj je imala tri sestre i dvojicu braće. Otac Zammurrad je bio izrazito religiozan, ali i nasilan. S obzirom da je djevojka odmalena pokazivala sklonost glumi i nastupima, obitelj se ustrajno borila protiv tih njenih želja. S odrastanjem roditelji su počeli uvoditi i restrikcije pa djevojka nije smjela izlaziti niti se družiti s vršnjacima, što nisu smjele ni njene sestre. Braća nisu imala nikakvih zabrana. U slučaju nepridržavanja očevim pravilima Sofia je trpjela teško fizičko kažnjavanje, prenosi DailyMail.

Zbog plesa zatočena u podrum

Kad su roditelji saznali da kćer nastupa u klubovima gdje pleše i zabavlja goste, što je ona radila da bi si mogla financirati studiranje, roditelji su je odvukli silom nazad u obiteljski dom i držali je nekoliko tjedana zatočenu u podrumu. Djevojka je ipak, uspjela pobjeći te je nedugo nakon bijega dobila sestrin sms koji ju je upozoravao da je majka unajmila ubojicu. Nakon toga se djevojka obratila policiji. Policija je Sofiji dala punu zaštitu.

Kada se sljedeći put našla s majkom ova ju je pozvala da se ostavi nastupa i zapadnjačkog načina života i "vrati kući, uda i živi poštenim muslimanskim životom". Kad je djevojka to odbila majka joj je poručila "od ovoga trena ti si za mene mrtva i ne želim te više vidjeti!". Nakon toga se više nisu vidjele.

Sofia je završila fakultet te je nastupala u mnogim televizijskim emisijama i glumila u serijama. Snimila je i video spot koji se prikazuje na MTV-u.

Za sve svoje životne nedaće Sofia okrivljuje kriva tumačenja Kurana i nasilje koje mnogi vrše u ime muslimanske vjere.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara