Majka otmičara Wolfganga Priklopila: U Nataschi vidim svoga sina!

ŽELJA Natasche Kampusch koja je više puta pozivala majku svog tamničara Wolfganga Priklopila da se upoznaju, napokon će biti ispunjena. Naime, 66-godišnja Waltrude u izjavi za austrijske medije izrazila je želju sastati se s Nataschom, koju je njen sin osam godina držao zatočenu. Podsjetimo, 44-godišnji Wolfgang Priklopil, ubio se bacivši se pod jureći vlak nekoliko sati nakon što je Natascha uspjela pobjeći iz njegove kuće. Nesretnu djevojku oteo je kada je imala svega deset godina na putu prema školi, a držao ju je zatočenu u podrumu.

Bojala se pitanja na koja nema odgovor

Kako kaže Waltrude Priklopil, do sada je odbijala pozive na sastanak budući je mislila kako će Natascha htjeti postavljati neka pitanja, na koja ona neće imati odgovore. "Sada se osjećam dovoljno jakom da je sretnem", kazala je Priklopilova majka, koja je nakon otkrivanja grozne istine promijenila identitet.

Već prije u svojim rijetkim medijskim istupima majka austrijskog monstruma isticala je kako nije ništa znala o zločinima svoga sina. Naime, u jednom trenutku zajedno sa sinom renovirala je njegovu kuću, no, kako kaže, za tajni podrum nije znala.

"Vjerojatno je imao psihičkih problema, no uistinu nemam nekog drugog objašnjena za ono što je učinio. No, bez obzira na sve, i dalje ga volim", kazala je Waltrude Priklopil za austrijske medije dodajući kako i dalje misli kako njen sin nije bio pedofil. Objašnjenje za tvrdnju kako njen sin nije bio pedofil vidi u današnjoj Nataschi.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Nataschi vidim svoga sina

"U njoj vidim dio mog sina. Jednostavno način na koji se izražava kao i kada čujem kako priča, ja čujem svoga sina," ističe Waltrude Priklopil koja smatra kako je njen sin oteo djevojčicu kako bi je odgojio da mu bude savršena žena. No, također priznala je kako je kod svog sina povremeno vidjela simptome psihičkog poremećaja, budući je bio vrlo nervozan te nije imao puno vremena za ostale.

"Možda je osjećao grižnju savjesti zbog otmice?", pita se Waltrude. Bez obzira ne sve, majka otmičara kaže kako će za sastanak s Nataschom trebati puno mira i snage kako bi to izdržala.

Recimo na kraju kako policija i dalje sumnja da Kampusch pati od tzv. Štokholmskog sindroma - stanja u kojem otete osobe s vremenom razviju simpatije prema svojim otmičarima.

I.Ć. 
Foto: RTL

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara