Majka Ružice Pavić: Ne vjerujem u ovaj pravosudni sustav

Majka Ružice Pavić: Ne vjerujem u ovaj pravosudni sustav

ISTRAŽNI sudac danas je produžio pritvor Hrvoju Žužiću koji je 1. kolovoza, s 2.45 promila alkohola u krvi, jureći velikom brzinom u skupocjenom BMW-u 745, izazvao stravičnu prometnu nesreću u kojoj je poginula 19-godišnja Ružica Pavić, no produženje pritvora na još mjesec dana nije vratilo vjeru u pravosuđe za obitelj poginule Ružice.

"Imam iskustva od prije 18 godina i ne vjerujem u ovaj pravosudni sustav! Ti suci, kako je to prekrasno zanimanje kada bi se sve odvijalo po zakonu! Čemu onih 19 prijava protiv njega, koje su ljudi odradili, izgubili svoje vrijeme i sve, a ništa se nije poduzelo, nije se procesuiralo, i otišlo je u zastaru?" - rekla nam je majka Ružice Pavić, Mirjana, podsjećajući na slučaj svog ubijenog supruga te dodajući: "Nakon svega toga, recite mi, bi li i dalje trebalo vjerovati u taj i takav sustav."

"Ako mi budemo samo čekali, gledali i šutjeli, možemo svaki dan pokapati svoju djecu, svoje bližnje i moliti Boga da dođemo kod nekakvog karakternog suca da sudi" - govori Mirjana Pavić.

Ružičina majka od nas je doznala da je Žužiću produljen pritvor, te je to komentirala sljedećim riječima: "Koliko čujem od ljudi, to je njemu azil što mu je produžen pritvor. Na vjerujem ništa i ne nadam se nečemu!".

Izjava Mirjane Pavić 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošlo je mjesec dana od smrti 19-godišnje djevojke, a njena obitelj se pokušava vratiti svakodnevici, no to im teško pada. "Ne možete se smiriti! Moja Ružica bila je beba od šest mjeseci kad mi je poginuo muž. Ja sam s tom djecom odrastala, odgajala ih i učila da budu časni i pošteni ljudi. Da se društvo i familija njih ne stide... I tako ih odgajaš u tom duhu i onda kad vidite kako glupo pogine, od koga i na koji način, jednostavno se ne možete smiriti, vjerujte mi!" - kroz suze nam je ispričala Mirjana Pavić.

Podsjetimo, 1. kolovoza u ranim jutarnjim satima Ružica Pavić vozila se u automobilu sa svojim dečkom, Hrvojem Matijašićem vraćajući se s aerodroma gdje je ispraćala svoju sestru. Na njihov je automobil nekoliko stotina metara prije Ružičine kuće naletio Hrvoje Žužić. Ružica je poginula na mjestu, a njen dečko je s teškim ozljedama prevezen u bolnicu. Prije nekoliko dana on je pušten iz bolnice, te se nalazi na rehabilitaciji u Varaždinskim Toplicama.

Sin vlasnika Soliduma, 50-godišnjeg tajkuna Željka Žužića, Hrvoje Žužić je do tada bio prijavljivan čak 19 puta zbog prometnih prekršaja, od kojih je pet bilo zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

A.H.
Foto: I.L.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara