Makedonija obilježila 40 dana od Tošine smrti

MAKEDONIJA je obilježila 40 dana od smrti popularnog pop pjevača Toše Proeskog. Parastos za Tošu održan je u Kruševu, uz prisustvo članova njegove obitelji, rodbine, prijatelja i velikog broja obožavatelja, javljaju makedonski mediji.

Ujutro, u 9 sati, u kruševskoj crkvi Presvete Bogorodice, dostojanstvenici makedonske pravoslavne crkve (MPC) su održali crkveni obred, a isti se obred istovremeno služio i u drugim crkvama diljem zemlje. Parastos na Tošinom grobu je započeo u 11 sati. A potom je, prema pravoslavnim crkvenim običajima, prisutnima ponuđen ručak u čast duše pokojnog Toše.

Tuga, suze i molitva za Tošinu dušu, ponovno su, nakon 40 dana okupile mnoge kojima je Toše značio nešto u životu. S obzirom na toplinu i dobrotu kojom je zračio, zauzeo je mjesta u srcima mnogih. O tome svjedoči činjenica da je i nakon 40 dana, pred njegovim grobom, bio dugačak red onih koji su ga došli pozdraviti.

Kako javlja Kanal77, danas je u Tošinu čast, gradski zvonik u Štipu, u 9 sati, zazvonio točno 40 puta, po jednom za svaki dan koji je protekao od Tošine smrti. Na tu ideju je došao Risto Donev, zadužen za održavanje zvonika.

Ljiljana Petrović prekinula medijsku šutnju

Tošina menadžerica Ljiljana Petrović je po isteku 40 dana žalosti, prekinula medijsku šutnju te je u razgovoru za jednu hrvatsku televiziju rekla kako se sjeća udarca u trenutku tragične nesreće. Osim toga, prokomentirala je navodne utaje poreza, objavljene ugovore o Tošinim nastupima i Tošinu vezu sa Arijanom Budimir.

Petrović je potvrdila priču vozača Touarega Georgija Georgijevskog, o tome da su zastali na benzinskoj postaji, popili kavu te razgovarali za vrijeme vožnje, dok je Toše spavao. Kao što je Georgijevski već ranije ispričao, netom prije nesreće upitala ga je da li je umoran i treba li ga zamijeniti za volanom, a onda je osjetila udarac. Što se dogodilo u trenutku nesreće i zna li kako je do nje došlo, Petrović nije ispričala.

Rekla je i kako su napisi o tome da je utajivala porez te da ugovor o Tošinom novogodišnjem nastupu nije bio pravovaljan lažni. O Tošinoj vezi s Arijanom Budimir, Petrović je rekla kako ta veza nije bila ozbiljna i kako se Toše nije imao namjeru ženiti, jer mu je međunarodna karijera trenutno bila prioritetna.

S obzirom da nije prisustvovala Tošinom posljednjem intervjuu, Petrović je rekla kako je tek kasnije saznala da je Toše rekao kako mu je bila "druga majka". O povezanosti s popularnim pjevačem, njegova menadžerica je rekla kako je u trenutku kad je ušao u njen život Toše popunio veliku prazninu te da je upravo on bio njen život, a cijeli njen svijet se srušio u trenutku kad ga je izgubila.

I.M.
Foto: AFP / Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara