Mala scena u europskoj prijestolnici kulture

Mala scena u europskoj prijestolnici kulture

KAZALIŠTE Mala scena u proteklom je vremenu ostvarilo veliki uspjeh na cijenjenim međunarodnim kazališnim festivalima. Predstava Padobranci ili o umjetnosti padanja svoj je pohod na svjetske kazališne pozornice nastavila gostovanjima u Belgiji i Luksemburgu, a predstava Bum Tomica zatvorila je pred rasprodanim gledalištem međunarodni festival Zlata paličica 25. ožujka u Ljubljani.

Padobranci su desetodnevnu turneju započeli u belgijskom Ghentu, gdje su u kazalištu Kopergietery, jednom od najboljih europskih kazališta za djecu i mlade, pred punim gledalištem doživjeli ovacije domaće publike. No, kruna dosadašnjeg uspjeha Padobranaca nastup je na festivalu Traffo u Luksemburgu povodom manifestacije "Luksemburg - europski grad kulture 2007". Larisa Lipovac i Damir Klemenić izveli su pet predstava pred rasprodanim gledalištem, a Mala scena bilo je jedino kazalište iz Hrvatske, ali i iz istočne Europe na festivalu koji u pola godine trajanja okuplja najbolje europske predstave za djecu. 

"Poziv na festival u Luksemburgu koji je ove godine proglašen europskom prijestolnicom kulture, velika je čast i priznanje za Malu scenu. Zajedno s Larisom i Damirom napravili smo predstavu prepoznatu širom svijeta kao iznimno ostvarenje kazališta za najmlađe, a Mala scena se nastupima na cijenjenim festivalima svrstala uz bok najuspješnijim europskim kazalištima za djecu i mlade. Tako je ova predstava primjer rijetko uspješnog hrvatskog kulturnog izvoznog proizvoda kojim promičemo hrvatsku kulturu i kazalište među publikom širom svijeta", istaknuo je Ivica Šimić, redatelj predstave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Padobrance u narednim mjesecima očekuju nastupi na festivalima u Danskoj, Irskoj, Japanu i Koreji.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara