Malena Britanka poginula u prometnoj nesreći zbog greške satelitske navigacije

Foto: Ilustracija

ČETVEROGODIŠNJA Britanka Ariana Bardhaj poginula je u prometnoj nesreći koju je izazvala greška satelitske navigacije u automobilu njezinih roditelja.

Prometna nesreća u kojoj se Audi A5 na cesti blizu Boltona zaletio u automobil Arianinih roditelja dogodila se 11. rujna prošle godine. Na suđenju je rečeno kako je automobil u kojem je bila Ariana i njezin mlađi brat malo prije nesreće počeo voziti njezin otac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roditelji nisu čitali znakove, nego su pratili naputke satelitske navigacije

Na cesti gdje se nesreća dogodila nije bilo dozvoljeno desno skretanje te je to bilo jasno i naznačeno prometnim znakovima na cesti. No, Baradhaji su kazali policiji da nisu vidjeli nikakve znakove. Vještak na suđenju je kazao da su roditelji djevojčice pratili satelitsku navigaciju u automobilu koja im je sugerirala desno skretanje.

"Ima mnogo znakova na kojima piše 'zabranjeno desno skretanje'. Satelitska navigacija im je rekla da skrenu desno i oni su slijedili tu uputu, a ne znakove", kazao je vještak i policajac Garry Lyle. Ariana je umrla tri sata nakon nesreće u boltonskoj bolnici, a ozlijeđen je bio i njezin brat star godinu i pol. Obdukcijom je utvrđeno kako je malena umrla od ozljeda u prometnoj nesreći.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara