Maloljetnice s područja Našica lažno prijavile seksualno zlostavljanje

POLICIJSKA uprava osječko-baranjska podnijet će kaznenu prijavu i izvješće mjerodavnom Državnom odvjetništvu protiv dviju maloljetnih hrvatskih državljanka (r. 1991. i 1993.) s područja Našica, jer je utvrđeno da su lažno prijavile otmicu i seksualno zlostavljane.

Utvrđeno je da su dvije maloljetne državljanke više puta, 8. i 9. kolovoza, telefonski nazivale Informativni centar 112, koji ih je spajao s Operativno-komunikacijskim centrima policijskih uprava osječko-baranjske i požeško-slavonske te lažno se predstavljajući, prijavile da ih je otela jedna muška osoba, koja ih je zatvorila na nepoznatom mjestu te ih seksualno zlostavljala i drogirala.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da su maloljetnice cijeli događaj izmislile, izvijestila je danas PU osječko-baranjska.

Od maloljetnice, rođene 1991., oduzet je mobitel s kojeg su upućivani pozivi i protiv nje bit će podnesena kaznena prijava za kazneno djelo lažnoga prijavljivanja, a protiv maloljetnice, rođene 1993., bit će podneseno posebno izvješće mjerodavnom Državnom odvjetništvu, ističe se u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara