Mandela: SAD žele otjerati svijet u holokaust

BIVŠI južnoafrički predsjednik Nelson Mandela kritizirao  je američki stav o Iraku kazavši da "svjetska sila koju vodi čovjek koji nema sposobnost predviđanja i ne može normalno razmišljati, želi otjerati svijet u holokaust".

U govoru pred Međunarodnim Ženskim Forumom, Mandela je dodao: "Ako postoji zemlja koja je počinila nezamislive zločine širom svijeta, to je SAD."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mandela je kazao kako američki predsjednik i britanski premijer Tony Blair potkopavaju rad UN-a te je dodao da to ne bi radili da je na čelu te organizacije bijelac.

´Tragedija je što se događa, to što Bush radi Iraku´, rekao je Mandela. ´Ono što osuđujem je da vlast s predsjednikom koji nema sposobnost predviđanja i nije kadar razmišljati kako treba, želi uvesti svijet u holokaust´, dodao je Mandela.

´I Bush i Blair potkopavaju ideju o UN-u koje su sponzorirali njihovi prethodnici. To je zato što je glavni tajnik UN-a crnac. Oni to nikada ne bi učinili da je čelnik UN-a bijelac!´, istaknuo je bivši južnoafrički predsjednik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara