Manifestacije u spomen na žrtve u Beslanu

U ITALIJI su organizirane brojne manifestacije u spomen na nevine žrtve u Beslanu.

U talijanskom mjestu San Giuliano di Puglia, duboku bol zbog žrtava u ruskoj školi izrazio je solidarnim bdijenjem uz svijeće Odbor roditelja djece poginule pod ruševinama škole u potresu koji je zahvatio to mjesto u listopadu 2002. godine.

Gradonačelnik Rima, Walter Veltroni, organizirao je za ponedjeljak uvečer spomen bakljadu od Campidoglia, sjedišta gradske vlasti do Coloseuma, u tišini i "bez zastava i bez natpisa pripadnosti" nekoj stranci ili pokretu. Toj manifestaciji pridružila se i rimska židovska zajednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Talijanski ministar za reforme, Roberto Calderoli, član Sjeverne lige, predložio je upravama telefonskih kompanija da sav prihod od jednodnevnih SMS poruka bude namijenjen obiteljima žrtava i ranjenih u školi u Beslanu. Tu inicijativu ministra podržala je udruga Savez talijanskih roditelja. Istodobno je spontano krenuo lanac SMS poruka, koje su stigle na sve mobitele, s pozivima da se zapale svijeće na prozorima talijanskih stanova u spomen na žrtve u ruskoj školi. Talijanski crveni križ uputio je zrakoplovima pomoć,

(Hina)xstom ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara