Manijak u Kotoribi sjekirom razbijao automobile i isjekao trojicu mladića

Tekst: I.M.
Foto: Željko Hajdinjak/Cropix

JUČER je oko 6.30 sati na terasi cafe bara "Kvazar" u ulici Stjepana Radića u Kotoribi došlo do pokušaja ubojstva. Kako je izvijestila PU međimurska, 18-godišnjak iz Kotoribe (1,54 promila) je došao do terase kafića i bez ikakvog povoda oštrim dijelom sjekire udario po licu, leđima i ruci 19-godišnjaka iz Kotoribe, koji je u društvu prijatelja, 19-godišnjaka iz Kotoribe (1,25 promila) i 25-godišnjaka iz Križevaca (0,61 promila) sjedio za stolom na terasi. Napadač je sjekirom, prije nego što su ga uspjeli svladati, posjekao i drugog 19-godišnjaka po leđima, a 25-godišnjaka po laktu.

Kad su napadača srušili na tlo, on je ostao bez svijesti te je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec na Odjel psihijatrije, a nakon toga i na Odjel traumatologije. Jedan od 19-godišnjaka je u napadu teško ozlijeđen, dok su drugi 19-godišnjak i 25-godišnjak lakše ozlijeđeni.

Neposredno prije krvavog napada na terasi kafića, pomahnitali 18-godišnjak je sjekirom u ulici Stjepana Radića oštetio automobile 29-godišnjaka iz Popovca, 59-godišnjaka iz Čakovca, 37-godišnjaka iz Kotoribe i 36-godišnjaka iz Kotoribe, a u dvorištu 45-godišnjaka je razbio staklo na prozoru ulaznih vrata kuće i oštetio metalnu konstrukciju vrata. Ukupna materijalna šteta iznosi oko 15 tisuća kuna.

Tijekom dana će 18-godišnjak zbog razbijanja i pokušaja ubojstva biti priveden istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu, a zaradio je i prekršajnu prijavu zbog narušavanja javnog reda i mira.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara