Margetićeve web stranice ponovno dostupne

Margetićeve web stranice ponovno dostupne

INTERNET stranice hrvatskog novinara Domagoja Margetića, optuženika Međunarodnog suda u Haagu (ICTY), nakon što su prije nekoliko dana bile skinute sa servera jednog američkog pružatelja Internet usluga, ponovno su dostupne i sa njih je moguće skinuti svjedočenje Stjepana Mesića u slučaju Blaškić.

Margetić je tako ostao dosljedan svojoj ranijoj najavi prema kojoj će, unatoč zabrani ICTY-a, putem Interneta objavljivati snimke svjedočenja hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića koji je 1997. godine svjedočio u procesu protiv generala HVO-a Tihomira Blaškića.

Margetićeve su stranice prije desetak dana ugašene nakon što je hrvatsko pravosuđe od jednog nacionalnog Internet providera zatražilo obustavu pružanja usluge držanja njegovih web stranica na svojem serveru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Margetić je nedugo nakon toga stranice prebacio na američki server koji ih je držao dostupnim nekoliko dana, te je, nakon zaprimanja službenog naloga haškog suda o zabrani objavljivanja sadržaja Margetićevih stranica, iste skinuo sa svojih servera te su bile nedostupne.

No, Margetić je očito pronašao novog providera koji mu je podržava stranice, a kao i u prva dva slučaja, vjerojatno je pitanje vremena kada će spomenuti davatelj usluge ukloniti Margetićeve stranice s Interneta.

Bilo kako bilo, Margetić pokazuje da mu uopće nije stalo do poštivanja naloga haškog suda koji je Mesiću garantirao tajnost svjedočenja, što Margetić ne poštuje jer smatra kako se radi o svjedočenju šefa države čiji je iskaz od osobite važnosti za državljane zemlje koju vodi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara