Marija Lugarić na blogu poručuje: Nema predaje!

"TEŠKO mi je sada biti pametna. Zaključke još neću donositi, ali stoji nekoliko činjenica", piše SDP-ova zastupnica Marija Lugarić na svom blogu www.marijalugaric.bloger.hr.

Činjenice koje Lugarić navodi su: HDZ je pojedinačno osvojio najviše mandata (ali manje nego na prošlim izborima); SDP je osvojio 22 mandata više nego na prošlim izborima (u starom mandatu nas je bilo 34, 2000. g. 44 - ovo je do sada najbolji rezultat SDP-a); HNS je prošao solidno, iako lošije nego na prošlim izborima; HSS-HSLS - očekivano, ali opet slabije nego na prošlim izborima; IDS solidno, ali mandat manje nego na prošlim izborima; HSU i HSP gotovo izbrisani, a DC stvarno izbrisan iz parlamenta; Glavašev HDSSB - za sada 3 mandata.

"Osobno mislim da situacija nije tako dramatična kao što se pokušava prikazati u jednom dijelu javnosti. Uostalom - mi zajedno s HNS-om i IDS-om imamo isto mandata kao i HDZ! Ako se pogleda po popular voteu, ljevica i centar su dobili oko 100.000 glasova više. Tako da je tu poruka naših sugrađana jasna - dosta nam je desnice!", piše Lugarić.

"U (post)izbornu matematiku se neću (još) upuštati. Pregovori i dogovori su u tijeku. I ja sam optimistična. Jer ne zaboravimo: Nema predaje! I još jednom veliko hvala svim našim glasačima! SDP nikada nije bio jači nego što je sada", poručuje SDP-ova zastupnica.

Live streaming izborne noći

Koliko je Indexov Bloger prirastao srcu SDP-ovoj zastupnici, pokazuje i činjenica da se od njega nije odvajala ni u izbornoj noći pa su blogeri mogli pratiti događanja u središnjici SDP-a "iz prve ruke".

"Po svemu sudeći, temeljem prvih rezultata izlaznih anketa - SDP je ostvario najbolji rezultat u svojoj povijesti i vodi! Tu u SDP-u je hrpa novinarskih ekipa, rukovodstvo i nešto malo SDP-ovaca koji su još po svojim izbornim jedinicama. Ali - kako je krenulo, noćas će ovdje biti dobar tulum", napisala je Lugarić po objavi izlaznih anketa.

Update u 20.21 sati glasio je ovako: "Atmosfera je super, dolazi i masa ljudi. Upravo su i ENI-ce počele pjevati. Ipak, malo sam još u nervozi dok čekamo prve neslužbene rezultate DIP-a. Da mi je znati kak bude sve ispalo u dijaspori. Jer, po svemu sudeći, ljudi u Hrvatskoj su svoje rekli".

Sat vremena kasnije, SDP-ova zastupnica je izvijestila: "Triller je ovo totalni. Svi gledaju po televizorima. Exit pollovi ovi ili oni, projekcije ove ili one, neslužbeni rezultati... Još cca 2 sata or so, pa ce stvari biti mnogo, mnogo jasnije... Triller totalni".

Raspoloženje splasnulo iza ponoći

"Ljudi, imajte živaca i ne gubite vjeru. Tu u stožeru je dobra atmosfera, tulum se zahuktava. Ali - pratim izbore sve od '97 i nikada, ali ama baš nikada nije bilo ovako tijesno. Još imamo za čekati... Ali veli Zoki maloprije da idemo formirati Vladu", napisala je Lugarić pola sata iza ponoći.

Ni 40 minuta kasnije, raspoloženje nije bilo ništa bolje: "Uh... teško mi je opisati svoje osjećaje. Maloprije me Ljubo uvjeravao da ćemo formirati Vladu. Živi bili pa vidjeli. Treba pričekati rezultate DIP-a s većinom obrađenih izbornih mjesta. Ova noć mi je uzela 10 godina života".

www.marijalugaric.bloger.hr
Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara