Marjane, moj Marjane: Svaguša se vratio u Gradsko vijeće, moratorij mrtvo slovo na papiru?

Foto: Jadran Babić/Cropix

UZ PROSVJEDE pred Banovinom jutros je s manjim kašnjenjem od desetak minuta započela tematska sjednica splitskog Gradskog vijeća o Marjanu i restoranu Fani Horvat. Građanska inicijativa Za Marjan i oporba traže moratorij na gradnju, od čega, po svemu sudeći, neće biti ništa, obzirom da Kerum i dalje suvereno drži većinu u Gradskom vijeću.

Svagušin comeback

Konačno je u vijećnicu zagazio Joško Svaguša, oko čijeg se povratka posljednjih dana digla velika prašina. Čini se da Kerumu neće raditi probleme. Ali zato hoće HSP.

"Vi se javljate nešto za riječ", nije bilo jasno šefici Vijeća Nevenki Bečić što hoće HSP-ov vijećnik Luka Roguljić.

"Mandatno-imunitetna komisija nije jednoglasno usuglasila tumačenje koji od vijećnika HGS-a treba biti na sjednici. HSP drži da Pero Čenić treba ostati u Gradskom vijeću, a Dane Galić, koji je ušao iza njega, nije trenutno član Vijeća. Sve ćemo predati na sud", kazao je Roguljić.

"Baš mi je drago. Još više ćete kompromitirati sebe jer kontinuirano obmanjujete javnost", nije se zbunila Nevenka.

Trenuci kad se ne šuti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postoje momenti u povijesti grada kada nitko nema pravo šutjeti i biti pasivan. Ne možemo pristati na vaše izvjestitelje o temi. Imamo pravo da odredimo izvjestitelja, jer mi smo inicirali sjednicu, a ne vi. Srđan Marinić, tajnik društva Marjan, trebao bi biti izvjestitelj", predložio je šef splitskog SDP-a Marin Jurjević. Prijedlog je Nevenka odmah prihvatila.

"Već desetljećima Marjan se napada sa svih strana. Glavni uzrok je što ne postoji glavni dokument koji bi trebao odrediti namjenu svih prostora unutar Park šume Marjan - PPPPO. Problem je u različitom tumačenju prostornih planova. Postoji nesklad između županijskog i gradskog prostornog plana i GUP-a...", obrazlagao je Marinić. 

A gdje ste bili do sad?

"Gdje ste bili od 2005. godine", spustila je Nevenka izvjestitelju Mariniću, misleć' na GUP koji je donesen prije pet godina i prema kojem Marjan jest područje gradnje... 

"Hoćemo li svi sad moć' komentirati", zanimalo je Gojka Čepu iz SDP-a.

"Ne može, nisam samo vijećnica, već i predsjednica Vijeća", odbrusila je jutros prilično naoštrena Kerumova sestra. Očekivano, ipak je u pitanju posljednja crta obrane projekta bratove dragane.

Rasprava će očito potrajati, no teško da će se išta konkretno riješiti. Sjednici prisustvuju i članovi inicijative Za Marjan Duška Boban i Jurica Pavičić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara