Mark Zuckerberg za vrijeme porodiljnog dopusta postao šesta najbogatija osoba na svijetu

Mark Zuckerberg za vrijeme porodiljnog dopusta postao šesta najbogatija osoba na svijetu

Foto: Facebook

MARK ZUCKERBERG, osnivač Facebooka postao je šesta najbogatija osoba na svijetu i to za vrijeme porodiljnog dopusta na kojem je bio dva mjeseca.

Nakon objave odličnih kvartalnih rezultata, cijena dionica Facebooka porasla je za 12 posto, te Zuckerbergovo bogatstvo sada iznosi 47,9 milijardi dolara, prema izračunu Forbesa.

Zuckerberg ima 31 godinu te je najmlađa osoba među deset najbogatijih na svijetu.

Nakon što je prije dva mjeseca postali roditelji, Zuckerberg i njegova supruga Priscilla odlučili su svoje bogatstvo donirati za društveno korisne projekte koji bi trebali unaprijediti živote sljedećih generacija.

Želi donirati 99 posto dionica Facebooka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo stvoriti bolji svijet za našu djecu. Donirat ćemo 99 posto Facebookovih dionica tokom svojih života, a koje trenutno vrijede 45 milijardi dolara, kako bi unaprijedili živote i druge djece i za sljedeće generacije", objavio je Zuckerberg nakon što je postao otac.

Cijenu dionica Facebooka lansiralo je izvješće za posljednji kvartal 2015. godine. Prihodi u posljednja tri mjeseca prošle godine iznosili su 5,84 milijarde dolara, što je porast od čak 52 posto u odnosu na isto razdoblje 2014. godine.

Broj aktivnih korisnika na mjesečnoj razini bio je 1,59 milijardi, što je porast od 21 posto.

Na listi najbogatijih na vrhu je i dalje Bill Gates čija imovina je vrijedna 76,2 milijarde dolara, a slijedi ga Amancio Ortega, osnivač Zare sa 68,4 milijarde dolara. Na trećem mjestu je Warren Buffett koji ima 59,8 milijardi dolara.

Na četvrtom mjestu je Jeff Bezos osnivač Amazona čija imovina vrijedi 55,2 milijarde dolara. Peto mjesto zauzima Carlos Slim, vlasnik telekom kompanija iz Meksika (49,5 milijardi), dok je na šestom mjestu Mark Zuckerberg čija imovina trenutno vrijedi 47,9 milijardi dolara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara