Marović dostavio listu kandidata za Vladu SCG

Predsjednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović dostavio je u četvrtak parlamentu državne zajednice listu kandidata za vladu koja bi trebala biti izabrana u ponedjeljak, javio je Radio B92.

Marović je za ministra vanjskih poslova predložio Gorana Svilanovića, koji je i sada šef diplomacije državne zajednice.

Za ministra obrane predložen je Zoran Živković, sadašnji ministar unutarnjih poslova Srbije i Crne Gore.

Zamjenik ministra vanjskih poslova bio bi Igor Lukšić, dužnosnik Demokratske stranke socijalista, dok bi zamjenik ministra obrane bio Vukašin Maraš, bivši crnogorski ministar unutarnjih poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za ministra za zaštitu ljudskih i manjinskih prava predložen je Rasim Ljajić, sadašnji savezni ministar za nacionalne i etničke zajednice, ministar za ekonomske odnose s inozemstvom bio bi Branko Lukovac, bivši šef crnogorske diplomacije, a ministar za unutrašnje ekonomske odnose bio bi Amir Nurković iz crnogorske Socijaldemokratske partije.

Kako je prenijela agencija Beta, Svilanović je također potvrdio da će Skupština Srbije i Crne Gore u ponedjeljak izabrati novu vladu državne zajednice.

On je Radio-televiziji Srbije rekao da je odluku o održavanju sjednice donio predsjednik parlamenta zajednice Dragoljub Mićunović.

Vlada Srbije i Crne Gore trebala je biti izabrana u četvrtak, ali je sjednica odgođena zbog ubojstva premijera Srbije Zorana Đinđića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara