Masne mrlje i dalje plivaju Dravom i Dunavom

MASNE mrlje koje su se kasno sinoć pojavile na Dravi kod glavnog kanalizacijskog ispusta u Donjem gradu, a tijekom današnjeg dana proširile Dravom do ušća u Dunav kod Aljmaša, sanirat će specijalna tvrtka za sanaciju AEKS iz IvanićGrada, izvijestili su poslijepodne u Hrvatskim vodama Osijek.

Dio masnih mrlja od mineralnih ulja s raznim masnoćama i naftom zaustavio se na obali Drave u Donjem gradu u dužini 150 metara, jer je od jučer do danas Drava opala 30 cm, te će se tamo strojevima mehanički sanirati.

Na teren je poslije podne izišao državni vodopravni inspektor Marijan Halvak, koji je za Hinu izjavio kako "sutra ujutro ide na razgovor u osječku Tvornicu šećera radi utvrđivanja stanja, zbog opravdane sumnje da je do incidenta došlo iz te tvrtke".

U povodu incidenta oglasili su se osječki Zeleni, upozorivši da je "najnoviji ekološki incident na Dravi i Dunavu, na žalost, samo još jedan u nizu zagađenja naših rijeka od nesavjesnih pojedinaca". Tražimo da se otkriju krivci i kazne, stoji u priopćenju osječkih Zelenih, te se dodaje kako će "najnoviji incident biti objavljen u sklopu projekta Monitoring rijeke Drave koji oni provode za REC Regionalni centar za zaštitu prirode srednje i istočne Europe".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U osječko-baranjskoj Policijskoj upravi kažu da brojni sportski ribiči cijeli dan javljaju o masnim mrljama na Dravi i Dunavu.

(Hina) xvs ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara