MasterCard predstavio prvu socijalnu karticu

MASTERCARD Europe je u suradnji s ruskom vladom i ruskom bankom Ural Sib predstavio prvu socijalnu karticu baziranu na suvremenoj EMV tehnologiji. Ovaj pilot program će stvoriti co-brand socijalnu karticu u Rusiji namijenjenu korisnicima socijalne pomoći, uključujući studente, umirovljenike, članove oružanih snaga i državne službenike putem koje će moći koristiti socijalne pogodnosti poput besplatnog javnog prijevoza, popusta na medicinske usluge te plaćanje struje na jednostavniji i učinkovitiji način.

Po prvi puta u Europi, EMV čip u socijalnoj kartici će pohraniti sve osobne podatke o korisnicima socijalne pomoći na siguran način, pružajući im tako mogućnost direktnog korištenja pogodnosti jednostavnom upotrebom samo jedne kartice umjesto brojne dokumentacije. Također, uvođenjem programa socijalne kartice očekuje se smanjenje administrativnih troškova, promičući poboljšan način plaćanja koji štedi vrijeme i novac.

"Nova socijalna kartica će olakšati pristup i distribuciju socijalne pomoći i ovaj proces će učiniti sigurnijim i pogodnijim, bilo da se radi o posebnim potrebama ili financijskim. MasterCard je otvoren za širenje ove solucije diljem Europe u nastojanju da pružanje socijalne pomoći učini jednostavnijim u cijeloj regiji."- kazao je Andrei Korolev, generalni manager ureda u Moskvi MasterCard Europe.

Nove socijalne kartice će izdavati banke i na njih će se pohranjivati osobni podaci o socijalnim korisnicima potrebni za identifikaciju prilikom korištenja socijalnih pogodnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara