MasterCard u prvom kvartalu ostavario promet od 260 milijuna dolara

MASTERCARD Europe objavio je rezultate poslovanja u prvom kvartalu 2005. godine u kojem je u Hrvatskoj ostvaren promet od 260 milijuna dolara.

Hrvati su u prva tri mjeseca ove godine obavili ukupno 3.36 milijuna transakcija, odnsno 20% više nego u istom razdoblju prošle godine.

Broj ukupno izdanih MasterCard kartica u Hrvatskoj zaključno s prvim kvartalom ove godine iznosi 370 tisuća što pokazuje rast od 16.8% u odnosu na prošlu godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U usporedbi s nekim zemljama Jugoistočne regije Češkom, Mađarskom, Poljskom, Rumunjskom, Rusijom, Slovačkom i Ukrajinom, Hrvati se po ostvarenom prometu MasterCard karticama nalaze na petom mjestu. Hrvatska, u usporedbi sa Slovačkom koja joj je po veličini i broju stanovnika najsličnija, ima isti broj kartica (370 tisuća) a koristi ih za znatno više transakcija - Hrvatska 3.36 milijuna, a Slovačka 1.42 milijuna transakcija.

MasterCard Europe također je objavio uspješne rezultate poslovanja za cijelu Europu u prvom kvartalu 2005. godine s ostvarenim ukupnim prometom od 105 milijardi dolara, što označava rast od 11.7% u usporedbi s prošlom godinom. U Europi su MasterCard kartice korištene za ukupno 1.2 milijarde transakcija što je povećanje od 12.8% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok se ukupan broj prihvatnih mjesta MasterCard kartica u Europi popeo na 7.3 milijuna što označava rast od 9.4% tijekom posljednjih 12 mjeseci.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara