Matica hrvatska organizira znanstveni skup "Hrvatska politika u 20. stoljeću"

Prvi u seriji znanstvenih skupova koje organizira Matica hrvatska o hrvatskom dvadesetom stoljeću pod nazivom "Hrvatska politika u dvadesetom stoljeću" počinje u utorak 27. travnja u prostorijama Matice hrvatske, istaknuo je na konferenciji za novinare u Matici član Organizacijskoga odbora skupa Zorislav Lukić.

Na konferenciji o skupu su govorili i drugi članovi odbora Ljubo Antić i Nada Kisić-Kolanović.

Skup će raščlanjivati kalendarsko 20. stoljeće, rekao je Antić i dodao kako će u radu tog skupa sudjelovati povjesničari i osobe koje su se afirmirale kao povjesničari.

Raspravljat će se o vrijednostima historiografije i njezinoj metodologiji, istaknula je Kisić-Kolanović.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na trodnevnom znanstvenom skupu "Hrvatska politika u 20. stoljeću" o pogledima na hrvatsku politiku govorit će Nikola Stančić, Ljubo Antić, Hrvoje Matković, Jure Krišto, Suzana Leček, Branka Boban, Stjepan Matković, Marijana Matica, Mira Kolar, Stijepo Obad, Drago Roksnadić, Nada Kisić Kolanović, Petar Strčić, Ivo Goldstein, Tihomir Cipek, Mario Jareb, Tvrtko Jakovina, Berislav Jandrić, Zdenko Radelić, Ivica Šute, Dušan Bilandžić i Ivo Perić.

Matica hrvatska planira organizirati slične skupove na teme o hrvatskoj književnosti, umjetnosti, jeziku i gospodarstvu 20. stoljeća.

(Hina) xmk ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara