Mediji u BiH o Papinu boravku u Rijeci

Mediji u BiH o Papinu boravku u Rijeci
PORUKE o potrebni očuvanja ljudskih i obiteljskih vrijednosti, što ih je za misnoga slavlja u Rijeci odaslao Papa Ivan Pavao II., naišle su na veliki odjek u medijima u Bosni i Hercegovini.

Tako banjalučke "Nezavisne novine" citiraju rječi Svetoga Oca kojima on podsjeća da je čovjekova vrijednost u onome što on jeste a ne u onome što posjeduje. Pritom posebno mjesto, navodi taj list, Papa želi za današnju obitelj kojoj se mora pridati veća pozornost i zaštititi njezin ustroj, razvoj i stabilnost.

Ističući da se u Rijeci okupilo više od 120 tisuća vjernika, sarajevsko "Oslobođenje" navodi u ponedjeljak da je taj grad, kao Papino boravište za njegova posjeta Hrvatskoj, već dobio naziv "mali Vatikan". Isti list prenosi da su brojne televizijske postaje prenosile nedjeljni Angelus iz Hrvatske te da se nakon misnoga slavlja Sveti Otac susreo s hrvatskim premijerom Ivicom Račanom.

"Dnevni avaz" svoje izvješće iz Rijeke prenosi pod naslovom "Niski ciljevi ne mogu ugasiti žeđ za srećom".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta list posebice navodi kako je Papa na euharistijskom slavlju na rječkoj Delti pozvao okupljene vjernike da ostanu "narod nade" u vrijeme kada je ljudsko društvo dramatično rascjepkano i nezadovoljno".

Na sličan način opširno je o Papinu boravku u Rijeci izvjestio i mostarski "Dnevni list".

I banjalučki "Glas Srpske", koji je do sada suzdržano pratio pastoralni pohod Svetoga Oca Hrvatskoj, u ponedjeljak je objavio nešto opšriniji članak u kojemu se ističe kako je Papa poslao bratske pozdrave patrijarhu srpskom Pavlu posredstvom mitripolita zagrebačko-ljubljanskog Jovana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara