Medijska bitka za Fritzlovu kćer: 12,5 milijuna eura za priču o zatočeništvu

NIJE dugo trebalo da bi počelo lešinarenje u slučaju austrijskog monstruma Josefa Fritzla. Medijska bitka za detalje iz 24 godine dugog zatočeništva njegove kćeri službeno je započela, a pojavila se i informacija o tome kako će na svojoj životnoj priči Elisabeth Fritzl zaraditi 10 milijuna funti, odnosno 12,56 milijuna eura.

No, tu nije kraj komercijalizaciji jednog od najstrašnijih austrijskih zločina - pojavili su se i planovi za snimanje filma "Djeca iz podruma". Među filmašima u Hollywoodu započela je bitka za filmska prava na ekranizaciju priče o djevojci koju je njen monstruozni otac dva i pol desetljeća brutalno zlostavljao, silovao i držao je u zatočeništvu. Naime, film o ocu koji je kćeri napravio sedmero djece te njegovim "nacističkim i sadističkim" provodima po Tajlandu, prema očekivanju filmaša, srušio bi sve dosadašnje rekorde gledanosti.

Osim bitke za prvi intervju s Elisabeth Fritzl, bitka se vodi i za prvu zajedničku fotografiju Elisabeth s njenom djecom. Tako se pojavila i informacija da je početna vrijednost te obiteljske fotografije milijun funti, odnosno 1,25 milijuna eura.

Već su napisane dvije knjige

I dok se Elisabeth i šestero preživjele djece - 19-godišnja Kerstin, 18-godišnji Stefan, 16-godišnja Lisa, 14-godišnja Monika, 12-godišnji Alexander i šestogodišnji Felix, oporavljaju u austrijskoj klinici, njihov odvjetnik Christoph Herbst zatrpan je zahtjevima televizijskih kuća, producenata, novinara i fotografa. Na njegovu su adresu stigli i rukopisi dviju knjiga koje su revni autori već uspjeli napisati o slučaju.

Medicinskom osoblju koje skrbi za obitelj u klinici zabranjeno je unošenje mobitela i kamera i to nakon što su neki optuženi da su fotografije Fritzlovih htjeli prodati za 300 tisuća eura. Uprava psihijatrijske klinike poslala je cirkularno pismo prijeteći otkazom svima koji budu sudjelovali u takvom činu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako bi se terapija pokazala uspješnom moramo zaštititi privatnost pacijenata. Činimo sve što je u našoj moći da obitelj ne doživi dodatne traume jer će još mjesecima tu biti", izjavio je dr. Berthold Kipplinger.

Podsjetimo, 42-godišnju Elisabeth Fritzl je nakon 24 godine zatočeništva, tijekom kojih se smatrala nestalom, policija iz podruma obiteljske kuće, koja se nalazi u blizini austrijskog grada Amstettena, oslobodila 27. travnja. Monstruozni otac ju je tijekom dugogodišnjeg zatočeništva seksualno i fizički zlostavljao. Rodila mu je sedmero djece, od kojih je troje s njom od rođenja bilo zatočeno u podrumu, a jedno je nakon rođenja umrlo.

Fritzl pod istragom zbog još tri ubojstva

Kako piše Bild, policija Josefa Fritzla sumnjiči za još tri ubojstva. Radi se o 17-godišnjoj Martini Posch koju su 1986 našli mrtvu kraj jezera gdje je Fritzl posjedovao svratište. Zatim 42-godišnje prostitutke Gabriele Supekove čije je tijelo prošle godine pronađeno u jezeru na granici između Austrije i Češke. Osim njih dvije, pojavila se i nikad razriješena smrt 17-godišnje kućne pomoćnice Anne Muemayer čije je tijelo 1966. bačeno u polje kukuruza.

No da sve nije tako crno, potvrđuje i vijest kako su dva Fritzlova sina, rođena u incestuoznoj vezi s kćerkom jučer po prvi put zakoračila u vanjski svijet. Kako piše Sun, dvojica dječaka, Stefan i Felix bili su očarani drvećem i cvijećem. Obojica još moraju nositi zaštitne naočale jer se njihove osjetljive oči još nisu prilagodile danjem svjetlu. Najviše ih je oduševilo jezero sa zlatnim ribicama koje se nalazi u sklopu klinike.

I.M./J.M.
Foto: Bild

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara