MEDVJEDEV SUMNJA U UČINKOVITOST ZAPLJENE DIONICA YUKOSA

Novi predstojnik ureda ruskog predsjednika Dimitrij Medvjedev u nedjelju je izrazio sumnju u "učinkovitost" odluke ruskog državnog odvjetništva o zapljeni 44 posto dionica Yukosa u sklopu sudskog procesa pokrenutog protiv predsjednika te naftne tvrtke Mihaila Hodorkovskog. L

"Možemo se zapitati u kojoj je mjeri odluka o zapljeni dionica Yukosa učinkovita na jurisdikcijskon planu", kazao je Medvjedev, imenovan na mjesto predstojnika ureda prošli tjedan. Do tada je tu dužnost obnašao Aleksander Volohin, koji je smijenjen u sklopu afere Yukos. Volohin je bio jedan od malobrojnih visokih dužnosnika preostalih iz ere Borisa Jeljcina. U ruskoj se javnosti smatralo da je bio naklonjen slobodnom gospodarstvu i Mihailu Hodorkovskom, najbogatijem čovjeku u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pitanje je koliko je zakonski učinkovito zamrzavanje Yukosovih dionica? Dionice su u offshore vlasništvu i mogu se iskoristiti kao kompenzacija za štete. Zakonska učinkovitost takvih mjera nije jasna. Naši bi kolege unaprijed trebali razmotriti sve ekonomske posljedice koraka koje poduzimaju", kazao je Medvedev za program ruske državne televizije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara