Megawati želi da Indonežani prihvate rezultat glasovanja

DOSADAŠNJA predsjednica Indonezije Megawati Sukarnoputri, gubitnica nedavnih predsjedničkih izbora, zatražila je u utorak od Indonežana da prihvate rezultate glasovanja, ne priznajući javno svoj poraz.

"Suprotstavljene strane moraju biti u stanju prihvatiti rezultat izbora, dati prednost vrijednostima demokracije i međusobno se poštovati", kazala je ona na svečanosti u čast indonezijskih oružanih snaga.

"Moramo biti u stanju pokazati svijetu da je naša nacija velika, obdarena velikim smislom za etiku", dodala je Megawati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Možemo biti ponosni da smo uspješno postavili temelje demokratičnije i stabilnije države i nacije, koje će biti spremnije suprotstaviti se izazovima ovog stoljeća", kazala je na kraju dosadašnja predsjednica.

Umirovljeni general Susilo Bambang Yudhoyono proglašen je u ponedjeljak službenim pobjednikom predsjedničkih izbora u Indoneziji, prvih provedenih izravnim općim glasovanjem.

Pedesetpetogodišnjak, "SBY", kako ga zovu njegove pristaše, dobio je 60,6 posto glasova, nasuprot 39,4 posto koliko je pripalo njegovoj suparnici, predsjednici Megawati, na izborima od 20. rujna.

Novi predsjednik svoju će dužnost službeno preuzeti 20. listopada.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara