MEI: Potpisan sporazum s Martinovićem o prestanku državne službe

MINISTARSTVO za europske integracije priopćilo je u petak da je sa Stjepom Martinovićem potpisan sporazum o prestanku državne službe na mjestu savjetnika u kabinetu ministra.

U priopćenju se ne navode nikakve druge potankosti.

Ministarstvo je u utorak izrazilo iskreno žaljenje zbog incidenta koji je izazvao savjetnik ministra Stjepo Martinović na Cvjetnom trgu u Zagrebu u četvrtak 8. svibnja prilikom obilježavanja Europskog tjedna, koje je dio kampanje informiranja hrvatske javnosti o procesu europskih integracija RH.

Novine su objavile prijepis snimke incidenta, koju su dobile od mirovnih aktivista, na kojoj se čuje kako Martinović vrijeđa anti-globaliste koji su prosvjedovali protiv ulaska Hrvatske u EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon što je savjetnik ministra prozvan u novinama, slučaj je ispitan unutar MEI-a i dobivena su uvjeravanja od Martinovića da vrijeđanja nije bilo, te je sukladno tome bio upućen demanti.

Međutim, ministarstvo je očito, kako je i najavilo u utorak, još jednom provjerilo cijeli slučaj i odlučilo sankcionirati Martinovićev istup sukladno odredbama Zakona o državnim službenicima i namještenicima.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara