Memedi: Milanović je neozbiljan!

NAZIF MEMEDI, koji je odmah po DIP-ovoj objavi privremenih rezultata izbora etiketiran kao "prvi Rom u povijesti Hrvatskog sabora", u razgovoru za Index prokomentirao je kako je Zoran Milanović odlukom da povuče Ljubu Jurčića s mjesta SDP-ova premijerskog kandidata, pokazao neozbiljnost.

Osim što je postao prvi Rom u povijesti hrvatskog Sabora, Memedi je i prvi Sanaderov suborac na putu za apsolutnu saborsku većinu, a sada je upitno da li će i nakon ponovljenih rezultata izboriti zastupničko mjesto jer DIP je naložio da se izbori u Međimurju, kao i oni u Zadru i Negoslavcima, moraju ponoviti sljedeće nedjelje.

"Čujte, sada se vidi da nije ozbiljan u tome. Ja nisam neki ozbiljan politički analitičar, ali mislim da je Jurčić tu izigran. Nije mi jasno zašto to nije odmah učinio, na vrijeme", kaže Memedi o Milanovićevom najnovijem potezu.

"Nema posebnog razloga zašto nisam pristao uz SDP"

Nije tajna da su neki SDP-ovci smatrali kako se on neće prikloniti HDZ-u, jer je dobar prijatelj sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem. Memedi kaže kako je s Bandićem i dalje u dobrim odnosima te kako će nastaviti s dobrom suradnjom.

"Svoju sam odluku o HDZ-u donio zajedno s drugima, a ne sam. Nema posebnog razloga zašto se nisam odlučio za SDP", kaže Memedi na upit postoji li neki poseban razlog zašto je izabrao HDZ, a ne SDP.

Kako je DIP danas objavio, izbori u Murskom Središću na biračkom mjestu za manjine ponovit će se, što dovodi u upit Memedijev ulazak u Sabor.

Podsjećamo, za manjinsku listu - 12. izbornu jedinicu na biračkom mjestu u Murskom Središću pravo glasa ima 141 birač, a na listi su 22 kandidata sa malom razlikom u broju glasova.

Memedi je bio u vodstvu sa 305 glasova, na drugom mjestu je bila Rusinka Nada Bajić, koja je osvojila 270 glasova. Predstavnica njemačke manjine Renata Trischler ima 236, a ukrajinski kandidat Viktor Filima 226 glasova.

Memedi je, kaže, uvjeren u ponovnu pobjedu. "U Murskom Središću su uglavnom Romi, tako da ne vjerujem da će Bajićka proći, a ni bilo koji drugi kandidat. Ja sam ranije s njima razgovarao, a sutra ponovno idem do njih da ih podsjetim na svoja obećanja", kaže Memedi. Ne smatra da će njegovo priklanjanje HDZ-u imati bilo kakvog utjecaja na birače.

U drugom krugu priliku, naime, vrebaju i Romi koji su ovaj put bili iza Memedija: Bajro Bajrić (223 glasa), Nusret Seferović (214), a Željko Balog i Željko Bogdan imaju po 175 glasova.

B.S.
Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara