Mesić doputovao u Ženevu na Summit o informacijskom društvu

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić doputovao je u srijedu u Ženevu, gdje će sudjelovati na Svjetskom summitu o informacijskom društvu (WSIS), na čijim će marginama imati nekoliko bilateralnih susreta i posjetiti neke međunarodne organizacije koje imaju sjedište u tom gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prije početka summita Mesić će posjetiti sjedište Međunarodnog odbora Crvenog križa (ICRC), a zatim i Međunarodne organizacije rada (ILO). U srijedu, prvoga dana summita, hrvatski predsjednik će održati govor na plenarnom zasjedanju. Predviđeno je da se Mesić sastane s predsjednicima Estonije Arnoldom Ruutelom i Portugala Jorge Samaiom.

U četvrtak će predsjednik Mesić na marginama WSIS-a razgovarati s predsjednikom Rumunjske Ionom Illiescuom i predsjednikom Skupštine Srbije i Crne Gore Dragoljubom Mićunovićem. Hrvatski predsjednik će u četvrtak posjetiti Svjetsku zdravstvenu organizaciju (WHO), te sjedište Europskog centra za nuklearna istraživanja (CERN) i sjedište Svjetske organizacije za zaštitu intelektualnog vlasništva.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara