Mesić: Hrvatska će podržati svaku legitimnu odluku Crne Gore

HRVATSKA će podržati eventualnu odluku građana Crne Gore o njezinoj samostalnosti, izjavio je hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u intervjuu za najnoviji broj crnogorskog tjednika Monitor.

"Hrvatska će podržati svako legalno i legitimno rješenje za koje se odluče građani Crne Gore", izjavio je predsjednik Mesić odgovarajući na pitanje Monitora kako gleda na samostalnost Crne Gore, odnosno njezino odvajanje od Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Govoreći o odnosima Hrvatske sa Srbijom i Crnom Gorom, hrvatski predsjednik je rekao da je "učinjen veliki korak naprijed", te da su "intenzivirani bilateralni kontakti".

"Točno je da nisu riješena sva otvorena pitanja, ali važno je istaknuti da je uspostavljen dijalog, da su učestali susreti ministara raznih resora, a često kontaktiraju predstavnici i drugih državnih tijela. Držim da je to vrlo važna poruka, u interesu građana obiju država, da sami možemo riješiti probleme. Ponovit ću, postoje otvorena pitanja, ali o njima razgovaramo. Važno je pitanje rješavanja naše granice na Dunavu, pri čemu se trebaju primijeniti europski standardi što znači olakšavanje pograničnog prometa i prelaska građana koji žive uz granicu, te povlačenje vojske s granica", rekao je uz ostalo predsjednik Mesić u poduljem intervjuu za crnogorski Monitor.

Mesić je posebno naglasio važnost rješavanja sudbine nestalih osoba.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara