MESIĆ: HRVATSKA I RUSIJA ŽELE OJAČATI GOSPODARSKU SURADNJU

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je, po svom dolasku u Moskvu u nedjelju navečer, ruskim i hrvatskim novinarima da Hrvatska i Rusija nemaju otvorenih pitanja te da žele nastaviti i pojačati suradnju na svim područjima, s naglaskom na gospodarsku.

Prema najavama, predsjednik Mesić razgovarat će u ponedjeljak s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom o odnosima između dviju zemalja, posebice gospodarskim, stanju u regiji i aktualnoj međunarodnoj situaciji.

Upitan hoće li se među temama razgovora naći i projekt Družba Adria, Mesić je izjavio da za to postoji mogućnost budući da se radi o velikom poduhvatu koji se mora sagledati sa svih aspekata.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući priopćenje udruge Eko Kvarner u kojem stoji kako se nadaju da Mesić neće lobirati za taj projekt na temelju netočnih informacija za što, prema njihovim tvrdnjama, "ima ozbiljnih indicija", hrvatski je predsjednik rekao: "Ja mogu lobirati samo za to da svaki projekt, pa i ovaj, može biti prihvaćen ako budu zaštićeni svi interesi, pa onda i interes zaštite okoliša".

Zajedno s Mesićem u Moskvu je doputovao i ministar za javne radove, obnovu i graditeljstvo Radimir Čačić, koji je izjavio kako je siguran da gospodarski potencijal ovog prostora daje mogućnosti i da hrvatsko gospodarstvo bude ovdje puno prisutnije, a naročito građevinarstvo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara