Mesić: Izgred u Kranju mogao bi utjecati na kandidaturu za Mediteranske igre

PREDSJEDNIK Stjepan Mesić danas je u Rijeci izjavio kako izgred navijača na finalnoj utakmici Europskoga vaterpolskog prvenstva, iako je riječ o maloj skupini nerazumnih ljudi, daje ružnu sliku o hrvatskom društvu, te da bi se "moglo negativno odraziti na kandidaturu Rijeke za domaćina Mediteranskih igara 2009.".

Takve situacije "treba rješavati zakonskom regulativom", izjavio je Mesić.

Predsjednik je ponovio da slovenske službe nisu utakmicu organizirale kao događaj viskoga rizika, što ne ispričava izgrednike, te je ocijenio da je "incident smišljeno učinjen".

Predsjednik Mesić danas je posjetio riječko Sveučilište gdje je sudjelovao na sjednici Senata. Na Medicinskom fakultetu o aktualnim je temama razgovarao sa studentima, a na Pravnom fakultetu bio je nazočan svečanom otvorenju novoga krila zgrade fakulteta te je održao predavanje na temu "Hrvatski put u Europu".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik je u predavanju ocijenio da bi Hrvatska 2007. mogla postati članicom EU-a, uz uvjet da zakonodavstvo prilagodi europskome, da nastavi suradnju s Haškim sudom te omogući povratak svih izbjeglica i povrat njihove imovine.

Odgovarajući na pitanja novinara jesu li dokumenti o generalu Anti Gotovini pravodobno dostavljeni Haškom sudu, Mesić je rekao da su "dokumenti dostavljeni nakon što su pronađeni te da nisu mogli biti dostavljeni prije toga".

Komentirajući stajalište Ante Gotovine objavljeno u tjedniku Nacionalu da se vojnici u vojarni Dračevac prema Predsjedniku nisu dobro ponijeli, Mesić je rekao da su se "vojnici dobro ponijeli", ali da je "zakazao zapovjednik koji osobe koje su došle izvana nije spriječio da u vojnom objektu čine ekscese".

"Ako haško tužiteljstvo prihvati prijedlog da general Gotovina, zbog novih okolnosti, na pitanja istražitelja odgovara u Zagrebu, primio bih ga u posjet", kazao je Predsjednik dodavši da "to ovisi i o reakciji Haškog suda".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara