Mesić: načelno 'da' pozivu za 10. sjednicu Igmanske inicijative

Predsjednik Republike Stjepan Mesić načelno je prihvatio poziv za sudjelovanje na 10. sjednici Igmanske inicijative planirane za početak srpnja u Beogradu, priopćeno je iz Ureda predsjednika Mesića koji je danas primio predsjednika Građanskog odbora za ljudska prava (GOLJP) Zorana Pusića. L

GOLJP je bio jedna od triju nevladinih organizacija iz Hrvatske, BiH i SRJ koje su pokrenule projekt Igmanske inicijative čiji je cilj pomirba, uspostava i normalizacija odnosa u politici, gospodarstvu i kulturi između triju zemalja, kao i uvođenje europskih standarda u odnosima u regiji.

Igmanska inicijativa osnovana je koncem 2000. u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pusić je danas, u ime Inicijative, predsjedniku Mesiću predao opširan materijal koji sadrži tekstove bilateralnih ugovora što su već sklopljeni unutar takozvanog Daytonskog trokuta, kao i nacrte takvih ugovora što bi ih tek trebalo sklopiti, a koje su izradili stručnjaci Igmanske inicijative, priopćio je Ured Predsjednika.

Ured navodi da je Pusić izvjestio i o nekim konkretnim slučajevima povrede ljudskih prava u Hrvatskoj kojima se bavi Građanski odbor za ljudska prava.

(Hina) xpp/xum ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara