Mesić: Ne interesiraju me ni Hebrang niti njegova izjava

"NE INTERESIRAJU me ni Hebrang niti njegove izjave", odgovorio je danas predsjednik Republike Stjepan Mesić na molbu novinara da prokomentira izjavu kojom se potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Andrija Hebrang ograđuje od interpretacija njegove izjave o predsjedniku Mesiću.

Predsjednik Mesić i premijer Sanader nazočili su danas u zagrebačkoj Židovskoj općini otvorenju izložbe fotografija "Varšavski geto 1943.". Nakon što su razgledali fotografije koje je potajno u Varšavskome getu snimio njemački vojnik Joe Heydecker, novinarima su odgovorili i na nekoliko aktualnih političkih pitanja, među kojima i bilo i pitanje o nedavnim izjavama potpredsjednika Vlade Andrije Hebranga.

Naime, u subotu je u medijima objavljeno kako je potpredsjednik Vlade Andrija Hebrang u četvrtak, 22. siječnja u talk-showu Nove TV "Drugo lice" oštro kritizirao rad predsjednika Republike Stjepana Mesića rekavši kako "zamjera predsjedniku Mesiću što je u potpunosti obezvrijedio predsjedničku funkciju".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na to je jučer reagirao Vladin ured za odnose s javnošću priopćenjem u kojem se potpredsjednik Vlade Andrija Hebrang ogradio od, kako je navedeno, "netočnih interpretacija u medijima kad je riječ o njegovoj izjavi o hrvatskom predsjedniku Stjepanu Mesiću" i istaknuo da "između Vlade i Ureda predsjednika Republike nema niti će biti ikakvih sukoba".

U priopćenju se navodi kako, suprotno od medijskih interpretacija, potpredsjednik Hebrang smatra da je "u vrijeme na koje se izjava odnosila, predsjednik Republike morao imati veće ovlasti jer je zemlja bila u velikim mijenama".

Premijer Sanader smatra pak da "nisu narušeni dobri odnosi Vlade i predsjednika Republike" i dodaje da je u jučerašnjem priopćenju Andrija Hebrang "znatno korigirao napis objavljen u medijima".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara