MESIĆ: NEMAM NIKAKAV TAJNI DOGOVOR SA SANADEROM

Predsjednik Republike Stjepan Mesić posjetio je danas općinu Okrug pokraj Trogira gdje je, odgovarajući na novinarska pitanja, opovrgnuo medijske špekulacije o postojanju tajnog dogovora s premijerom Ivom Sanaderom da HDZ neće istaknuti svojeg kandidata na predsjedničkim izborima pod uvjetom da Mesić ne vodi antihadezeovsku promidžbenu kampanju.

"Riječ je o špekulacijama i nagađanjima. Nikakav dogovor ne postoji", kategorički je ustvrdio Mesić dodavši da će se predsjednički izbori najvjerojatnije održati u prosincu ove godine a njima će, kako je kazao, sigurno pobijediti bez obzira tko će mu biti protukandidati.

Mesić je također kazao da nitko ne može osporiti kako je Hrvatska postigla izvanredne vanjskopolitičke rezultate i da je od "odbojne, bahate i mrzovoljne države postala uglednom i privlačnom zemljom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kazao je da Sanaderova Vlada u praksi mora provoditi predizborni slogan "Pokrenimo Hrvatsku" i početi riješavati gospodarske probleme, prije svega vanjskotrgovinski deficit. "Ipak, moram ustvrditi da stvari idu nabolje iako ne tempom kojim bi trebale ići", kazao je Mesić.

Predsjednik je razgovarao u Okrugu s čelnicima te općine koji su ga upoznali s problemima tog kraja od kojih su najveći vodoopskrba i kanalizacijski sustav. Također je prošetao Okrugom i u kafiću se družio s građanima.

(Hina) xmerc ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara