Mesić o Papinom posjetu Banjoj Luci

PAPIN posjet Banjoj Luci ima dvostruki značaj u svjetlu njegovih poruka ekumenizma i tolerancije te pružanja mogućnosti tamošnjim izbjeglicama da posjete svoj kraj, rekao je u ponedjeljak Predsjednik Republike Stipe Mesić odgovarajući na novinarska pitanja nakon dodjele odličja povodom Dana državnosti.

"Za mene su najvažnije Papine poruke, a one su u funkciji ekumenizma i tolerancije, okretanju problemima koje treba riješiti i okretanju budućnosti", naglasio je hrvatski predsjednik.

Druga je važna činjenica da su mnoge izbjeglice imale priliku osobno proći kroz svoja mjesta i ondje vidjeti je li ta vlast tamo zainteresirana da se njezini građani vrate, kao što je i Hrvatska zainteresirana, kazao je Mesić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska potvrđuje zrelost svoje demokracije i svoje pravne države, naglasio je Mesić. "Mi smo zaineteresirani da se naši građani vrate. To moraju i institucije Bosne i Hercegovine. Dosta je poruka dolazilo iz Republike Srpske da nije dobro da se vraćaju izbjeglice. U tom smislu je i Papin posjet poruka da je tim izbjeglicama mjesto u njihovoj domovini", rekao je Mesić.

(Hina) iluc dj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara