Mesić ostaje aktivan u politici i nakon isteka mandata!

Tekst: P.V.
Foto: Dragan Matić / Cropix

DUGO se već špekulira da odlazak s Pantovčaka neće biti kraj političke karijere Stjepana Mesića, a predsjednik Hrvatske danas je to i sam potvrdio kazavši da njegovo političko djelovanje neće završiti početkom iduće godine.

Ostanak na političkoj sceni Mesić je obećao u razgovoru s američkim veleposlanikom u Hrvatskom Jamesom Foleyjem kojem je kazao da će se "zalagati za demokraciju oslonjenu na antifašizam sve dok ga budu služile umne i fizičke sposobnosti". Na koji način se planira angažirati na političkoj sceni nakon veljače 2010. godine Mesić nije objasnio, ali inzistira da će ostati aktivan.

Podsjećamo, postojalo je nekoliko prilično radikalnih scenarija prema kojima je Mesić i nakon isteka mandata trebao ostati aktivan sudionik hrvatske političke scene. Najprije su se pojavile špekulacije kako ga vrh HDZ-a želi zadržati na Pantovčaku dodatnih godinu dana pa su mu Ivo Sanader, Luka Bebić i Vladimir Šeks navodno čak i ponudili produženje mandata, zatim se pojavila ideja Mesića kao premijerskog kandidata "lijevog bloka", a mogla su se čuti i šuškanja o trećoj stranačkoj opciji koja ne bi uključivala ni HDZ ni SDP. Niti jedna od ovih solucija zasad se ne čini pretjerano ozbiljnom, ali pravu istinu o svom budućem političkom angažmanu zasad vjerojatno zna jedino Mesić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara