Mesić pohvalio poteze Sanaderove Vlade

PREDSJEDNIK Stjepan Mesić ustvrdio je, gostujući u večerašnjoj emisiji Radio Pule, da su potezi Sanaderove Vlade dobro primljeni i u Hrvatskoj, i u Europi.

Međutim, dodao je, sada treba početi djelovati i s riječi prijeći na djela.

Usprotivivši se "čistkama", odnosno da se s mjesta na koja su izabrani u zakonskoj proceduri miču kadrovi samo zato što je promijenjena vlast, predsjednik je Mesić dodao da takvi trebaju raditi do kraja mandata ako se nisu ogriješili o zakone, i ako svoj posao obavljaju odgovorno.

Na upit kako hrvatski dužnosnici s njim na čelu misle uvjeriti haašku tužiteljicu Carlu del Ponte da Gotovina nije u Hrvatskoj, Mesić je kazao kako se pretpostavlja da general nije u Hrvatskoj, jer to tvrde i hrvatske obavještajne službe, i policija. Po njegovoj ocjeni Carla del Ponte radi dobro svoj posao, za što je dobila mandat i ne može joj se pripisati da se nekorektno odnosi prema Hrvatskoj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iz Hrvatske nitko nije završio na Haaškom sudu, jer je jedan osumnjičenik umro, drugi se brani sa slobode, a treći je u bijegu", kazao je Mesić, istaknuvši kako je suradnja s Haaškim tribunalom dobra.

Govoreći o tome kako doživljava Istru, gdje mu je na prošlim predsjedničkim izborima iskazana plebiscitarna potpora, Mesić je istaknuo kako se u Istri svi osjećaju dobro, a ne samo on. I to stoga, kako je rekao, jer u Istri vlada ozračje snošljivosti, poštivanja svakog čovjeka, premda je, po njegovim riječima, i na tom području prisutna politička borba.

No, dodao je, visok stupanj snošljivosti u Istri važan je preduvjet za razvoj demokracije na europskoj razini i po europskim standardima.

Kad bi ostali hrvatski krajevi bili kao Istra, mi bismo odavno bili u Europi, zaključio je predsjednik Mesić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara