Mesić: Ponosan sam na zrelost hrvatske demokracije

PREDSJEDNIK RH Stjepan Mesić u prvom je govoru nakon proglašenja službenih izbornih rezultata kazao kako je "ponosan na hrvatsku demokraciju", te se zahvalio svima koji su izašli na izbore.

"Zahvaljujem se svima koji su sudjelovali u ovim izborima, i ovima koji su meni poklonili svoj glas ali i svima onima koji su izašli na izbore. Ja sam ponosan na zrelost hratske demokracije. Mi smo prešli veliki put i hrvatska demokracija se potvrdila, to svijet vidi, to vidi i Europa, zato i jesmo pred vratima Europe." - započeo je Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvaljujem svim strankama koje su mi dale podršku, sindikatima i udrugama, kao i svim građanima. Dokazali smo da se može pobijediti u afirmativnoj kampanji. Bilo je podmetanja, podvala i notornih laži, ali ja se na to ne bi obazirao, to je sada iza nas. Imamo strateške ciljeve, imamo ono što moramo ostvariti da bi živjeli bolje, da bi naše institucije funkcionirale kao što funkcioniraju u drugim demokratskim zemljama." - kazao je predsjednik.

"Građani su mi poklonili povjerenje jer znaju da sam uporan borac, znaju da sam znao stati gdje mi je mjesto i 65. kad sam prvi put izabran kao nezavisni kandidat u hrvatski Sabor, znao sam to i 71. u hrvatskom proljeću, znao sam to kad se stvarala Hrvatska. Danas Hrvatska kroči velikim koracima u Europu, sada moramo sada biti udruženi, moramo imati nacionalni konsenzus, moramo biti jedinstveni u strateškim ciljevima, zato vas pozivam da krenemo svi zajedno u modernu, pravednu Hrvatsku svih njenih građana!" - zaključio je Mesić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara