Mesić primio filmskog redatelja A. Ostojića

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primio je danas, uoči hrvatske premijere filma "Ta divna splitska noć", redatelja i scenarista Arsena Antona Ostojića, glumicu Mariju Škaričić i producenta filma Jozu Patljaka.

Autor filma Ostojić izvijestio je predsjednika Mesića o uspjesima njegova debitantskog rada na filmskim festivalima na kojima je do sada sudjelovao, priopćeno je iz Predsjednikova ureda.

Na Pulskom festivalu osvojio je Zlatnu arenu za montažu i kameru, nagradu "Breza" za najboljeg debitanta, te nagradu "Oktavijan" Hrvatskog društva filmskih kritičara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ostojić posebno važnim, ne samo za njegov, već i za hrvatski film uopće, smatra uspjeh postignut na Sarajevo film festivalu gdje je film "Ta divna splitska noć" osvojio specijalnu nagradu žirija, a Marija Škaričić nagradu za najbolju žensku ulogu.

Predsjednika Mesića upoznali su i s planovima da se film, zbog tema koje obrađuje, prikaže starijoj srednjoškolskoj populaciji gradova Zagreba i Splita, a u svrhu borbe protiv ovisnosti, stoji u priopćenju.

(Hina) pp/xdm yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara