Mesić primio iranskog ministra: Khatami zainteresiran za posjet RH

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je u ponedjeljak ministra za kooperative Islamske Republike Iran Ali Sofija koji mu je prenio pozdrave predsjednika Mohamada Khatamija te njegov interes da posjeti Hrvatsku, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Predsjednik Mesić i iranski ministar izrazili su zadovoljstvo predstavljanjem izložbe iranske kulture u Zagrebu te istaknuli potrebu za daljnjim intenziviranjem gospodarske suradnje koja, unatoč potencijalima dviju zemalja, nije dostigla zadovoljavajuću razinu. Ministar Sofi pozdravio je i hrvatsku stabilizirajuću ulogu u regiji, posebno prema Bosni i Hercegovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako je priopćeno, tijekom razgovora razmatrano je i pitanje regionalnih kriza koje predstavljaju ambijent u kojem se rađa globalni terorizam te nužnosti njihovog rješavanja. U tom smislu istaknuta je inicijativa za dijalog među civilizacijama koju iranski predsjednik Khatami promiče na globalnoj razini. Predsjednik Mesić je ponovio svoje stajalište o pregovorima kao načinu postizanja održive stabilnosti i mira.

(Hina) xpp ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara