Mesić primio izaslanstvo BiH parlamenta

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić primio je u službeni posjet izaslanstvo Komisije za međunarodna i vanjska pitanja Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, priopćeno je u četvrtak iz Ureda predsjednika.

Predsjednik Mesić izrazio je zadovoljstvo posjetom BiH parlamentaraca, naglašavajući važnost suradnje parlamenata za dobar razvoj ukupnih odnosa dviju zemalja, kaže se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hrvatski predsjednik konstatirao je da RH i BiH imaju iste strategijske ciljeve - priključenje euroatlantskim integracijama, pri čemu je Hrvatska nekoliko koraka ispred BiH, a govorio je i o nužnosti suradnje s Haaškim sudom te potrebi što skorijeg pronalaženja rješenja pitanja poput povratka izbjeglih i prognanih i statusa luke Ploče.

Predsjedavajući Komisije Martin Raguž je osobito naglasio važnost hrvatske kandidature za članstvo u EU za cijelu regiju, pa i za BiH, kaže se u priopćenju. Podržao je ideju o potrebi intenziviranja gospodarske suradnje kroz traženje mogućnosti za zajednička nastupanja na trećim tržištima.

U razgovoru je bilo riječi i o infrastrukturnim projektima, koji bi pomogli poticanju razvoja gospodarstva i fizičkom povezivanju dviju zemalja sa srednjom Europom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara